• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hooligan van Bergen gooit een mes naar OHL-spelers

  Het mes waarvan sprake.

  Het duel tussen OH Leuven en Bergen in PO III wordt wel eens een strijd op leven en dood genoemd. Sommige fans nemen dat al te letterlijk, zo ondervonden ze gisterenavond aan Den Dreef in Leuven.

  Door een 2-0-nederlaag op OHL staat Bergen er in PO III slecht voor. Na één speeldag heeft het nu al een achterstand van zes punten op zijn concurrent en komt rechtstreekse degradatie dichtbij.

  De potjes in het vak van Bergen kookten over en één van de Bergense hooligans kreeg het zo op zijn heupen dat hij vanuit het bezoekersvak een mes op het veld gooide in de richting van de Leuvense spelers.

  "Het gaat om een knipmes dat duidelijk opengeplooid was voor het op het veld geworpen werd", zegt clubadvocaat Chris Vandebroeck.

  "Gelukkig heeft het mes zijn doel niet geraakt. Onze verdediger Romain Reynaud heeft het opgeraapt en via onze ploegverantwoordelijke is het bij de politie beland."

  De politie en spotters zullen met de hulp van videobeelden al het mogelijke doen om de dader te vervolgen. Vandebroeck: "De bal ligt nu in hun kamp. Wij als club kunnen momenteel niet meer doen dan meewerken aan het onderzoek", besluit Vandebroeck.