• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasselt wint Benelux-finale, Bocholt pakt 3e plek

  Hasselt (archief) speelt zondag de finale tegen een Nederlandse ploeg.

  Hasselt heeft met overmacht de finale van de Benelux-liga gewonnen. Limburg Lions uit Nederland was geen partij: 31-18. Bocholt, de titelverdediger die door Hasselt in de halve finale werd verslagen, klopte na een spannend duel om de derde plaats Volendam: 31-28. De Final Four van de Benelux-liga werd in Differdange, in Luxemburg, afgewerkt.

  Finale:

  Hasselt - Limburg Lions (Ned) - 31-18 (17-12)

  Om de derde plaats:

  Bocholt - Volendam (Ned) - 31-28 (14-14)

  Uitslagen halve finales:

  Bocholt - Hasselt - 27-30 (10-14)
  Volendam (Ned) - Limburg Lions (Ned) - 30-35

  Nederland-België 4-3

  In 2008 won Sasja Hoboken de eerste editie van de Benelux-liga. Aalsmeer en daarna drie keer Volendam op een rij zorgden voor vier Nederlandse eindzeges tot 2012. Bocholt doorbrak de Nederlandse hegemonie vorig jaar, Hasselt zet de Belgische vandaag voort.