• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coach Yellow Tigers wint internationale prijs

  Vande Broek scheert hoge toppen met de Yellow Tigers.

  Gert Vande Broek, bondscoach van de Belgische volleybalvrouwen, heeft de Sport Science Award 2013 gewonnen. Dat is een internationale prijs voor wetenschap in het volleybal. "Dit is een zeer grote eer", zegt Willy Bruninx, voorzitter van de Belgische volleybalbond.

  Gert Vande Broek gooit de laatste tijd hoge ogen met zijn Yellow Tigers. De bondscoach van de volleybalvrouwen heeft nu ook een mooie individuele prijs te pakken.

  De docent bewegingswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven zal op 4 april in Lausanne de Sport Science Award 2013 in ontvangst mogen nemen van de Internationale volleybalfederatie (FIVB).

  Met de prijs looft de FIVB Vande Broeks wetenschappelijke bijdrage in het domein van volleybal, geneeskunde en wetenschap. De bondscoach krijgt de erkenning meer bepaald voor zijn bijdrage aan het onderzoek in coaching- en motivatiepsychologie.

  "Dit is een zeer grote eer", reageert Willy Bruninx, voorzitter van de Belgische volleybalbond. "Met deze erkenning profileert België zich na de schitterende sportieve resultaten nog maar eens op het hoogste internationale forum."