• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luca Brecel: "Mijn niveau blijft stijgen"

  Luca Brecel is momenteel aan de slag in China.

  Het is alweer een tijdje geleden dat Luca Brecel nog eens kon doorstoten naar de eindfase van een groot toernooi. De nog altijd maar 19-jarige Belg blijft wel overtuigd van zijn kwaliteiten. "De kloof met de top wordt kleiner", verzekert Brecel, die nu aan de slag is op de China Open.

  "Ik weet dat het grote publiek de indruk heeft dat ik ter plaatse trappel, maar dat is absoluut niet het geval. Mijn niveau blijft stijgen en de kloof met de top wordt kleiner", vertelt Luca Brecel in Het Belang van Limburg.

  "Elke wedstrijd wordt door details beslist. Ook de goesting was nooit groter. Ik hunker naar elke training zoals toen ik negen jaar was. Ik werk sinds kort ook samen met Remi van der Eerden, een jonge Nederlandse mental coach. Heel het plaatje klopt weer, dat merkt mijn coach Danny Moermans ook op de training."

  In China is snooker mateloos populair. "De kijkcijfers voor snookerwedstrijden gaan er vlot over de 100 miljoen. In snookerclubs staan vaak 100 tafels en meer. Het niveau ligt er erg hoog, zelfs bij de recreanten."

  "Ik herinner me dat ik tijdens een demonstratie een frame speelde tegen mijn taxichauffeur, die prompt een 50-break potte. Snooker is zo populair in China dat ik volgens een enquête enkele jaren geleden na Jean-Michel Saive en Kim Clijsters de bekendste Belgische sportfiguur was."

  Brecel, die een wildcard kreeg voor de China Open, neemt het in Peking in een extra voorronde op tegen de amper 14-jarige Chinees Yuan Siyun. "Ik zal hem zeker niet onderschatten. Ik zag hem aan het werk op Youtube. Een goeie speler, maar toch moet ik daar voorbij", klinkt het.