• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  David Moyes: van "Chosen One" naar "Wrong One"

  Het spandoek dat diende als inspiratie.

  Het geduld van een groep Manchester United-supporters met David Moyes is op. Ze hebben geld verzameld en laten zaterdag voor de wedstrijd tegen Aston Villa een vliegtuigje over Old Trafford vliegen met een boodschap voor de coach.

  De boodschap zal kort en duidelijk zijn: "Wrong One; Moyes out". De "Wrong One" is een verwijzing naar een spandoek dat sinds het begin van de competitie aan de tribunes van Old Trafford hangt. "The Chosen One" staat erop, naast een afbeelding van Moyes' hoofd.

  Het spandoek hangt er sinds de tweede speeldag, Uniteds eerste thuismatch van het seizoen. Het werd een knipoog naar de coach van de tegenstander van die dag, Chelsea: José Mourinho staat bekend als "The Special One".

  Moyes (foto) is de opvolger van United-monument Alex Ferguson, die na vorig seizoen met pensioen ging. Maar een succes werd het huwelijk nog niet. United is in de competitie pas zevende en leed zware nederlagen tegen rivalen als Manchester City, Liverpool en Chelsea.

  Voor een deel van de fans is de maat vol en zij zamelden zo'n 1.000 euro in om een vliegtuigje met een spandoek over het stadion te laten vliegen. Maar niet alle supporters steunen het initiatief.

  "Ik begrijp hun ongenoegen, maar zo zou ik het niet doen", zegt een bestuurslid van de United Supporters' Trust. "Moyes wás "The Chosen One" en Sir Alex Ferguson vroeg iedereen om hem te steunen. Maar het spandoek had na de match tegen Chelsea moeten verdwijnen. Nu wordt het belachelijk, met die stewards die het bewaken."