• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Lierde na vierde plaats: "Ik ben zeker niet ontgoocheld"

  "Ik voelde me zeer goed."

  Geen derde overwinning in Abu Dhabi voor Frederik Van Lierde. De Sportman van het Jaar werd "pas" vierde, maar geen paniek: "Alles is goed verlopen". "Drie jaar geleden zou ik hier heel gelukkig mee geweest zijn."

  Door zijn overwinning op Hawaï zijn de verwachtingen hooggespannen bij iedereen die Frederik Van Lierde een warm hart toedraagt. Met een vierde plaats in zijn eerste wedstrijd van 2014 deed Van Lierde het natuurlijk niet slecht, maar misschien zat er wel meer in?

  "De wedstrijd is goed verlopen", zegt Van Lierde. "Ook al had ik op een beter resultaat gehoopt dan de vierde plaats, de vorm is er wel. Ik voelde me zeer goed."

  "Ik heb het zwemmen en fietsen gedomineerd, maar jammer genoeg stond er te weinig wind en kon ik daardoor geen afstand nemen van de 5/6 jongens rond mij in het fietsen, hoewel ik het wel een paar keer geprobeerd heb."

  "Ik werd zo vierde, maar dat is absoluut geen ontgoocheling. Ik kan niet alles winnen. 2013 is een buitengewoon jaar geweest met al die overwinningen. Drie jaar geleden zou ik zeer blij mee geweest zijn met dit resultaat."

  "Het komt er nu op aan om deze wedstrijd goed te analyseren en lessen te trekken voor de volgende triatlons. De volgende keer pak ik het misschien wat anders aan en zal het nog beter zijn."