• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Teleurgesteld dat ik aanvoerdersband moest afgeven"

  Lombaerts: "Spelers een hoofdreden van ontslag Spalletti."

  Het zijn barre tijden bij Zenit Sint-Petersburg. Vorige week werd coach Luciano Spalletti na vier jaar ontslagen, gisteren verloor de Russische topclub met 1-0 van CSKA Moskou. Nicolas Lombaerts, die onder de nieuwe coach Sergej Semak geen aanvoerder meer is, denkt er het zijne van. "Als de coach ontslagen wordt, moeten de spelers naar zichzelf kijken." Vanuit Portugal komt het nieuws dat André Villas-Boas de nieuwe man wordt.

  Door het verlies staat Zenit tweede in Rusland, op 2 punten van Lokomotiv, dat nog een match te goed heeft. Zenit speelde niet zijn beste match, besefte ook Lombaerts.

  "Verliezen is altijd slecht. We creëerden niet veel kansen en de goal van CSKA was een geschenk uit de hemel. In de tweede helft namen we meer risico's, maar we konden nooit echt de bovenhand nemen."

  Semak nam Lombaerts' aanvoerdersband af. "Dat was een kleine teleurstelling", zegt de Belgische verdediger op de site van de club.

  "Maar ik ga daar niet van dood. Het is niet mijn keuze, maar die van de coach. Ik moet dat aanvaarden. De wereld blijft draaien, of ik nu kapitein ben of niet. Ik maak er geen probleem van. Als ik weer aanvoerder word gemaakt, zal ik met plezier die taak weer vervullen. En anders is het ook zo."

  "Spelers een van belangrijkste redenen ontslag coach"

  Lombaerts doet trouwens ook aan introspectie bij de minicrisis in het doorgaans rustige Sint-Petersburg. "Als de coach wordt ontslagen, moeten de spelers naar zichzelf kijken. Bij een ontslag zijn wij een van de belangrijkste redenen", beseft de Rode Duivel.

  "Maar het hoort jammer genoeg ook bij het leven van een hoofdcoach. We moeten voort. We spelen voor Zenit en moeten er dus alles aan doen om weer helemaal bovenaan te staan."

  Portugese coach: "Villas-Boas trekt naar Zenit"

  Semak is slechts een tussenpaus, Zenit zoekt volop naar een nieuwe hoofdcoach. "De pers weet daar meer over dan wij", zegt Lombaerts. "Wij weten nog van niets."

  Volgens Jorge Jesus, de coach van Benfica, is André Villas-Boas de opvolger van Spalletti. Dat zei Jesus gisteren op een persconferentie van zijn club, waarop hij zelf ontkrachtte dat hij de nieuwe man wordt.

  "Ik ben dik bevriend met André en gisteren heeft hij me verteld dat hij naar Zenit gaat", liet Jesus optekenen.

  De 36-jarige Villas-Boas moest in december opstappen bij Tottenham. Ook daarvoor bij Chelsea kon hij zijn stempel niet drukken, maar met Porto was hij heel succesvol. In het seizoen 2010-2011 won hij de Portugese titel, supercup en de Europa League.