• home
 • video
 • pas verschenen

  Fenninger skiet naar de grote kristallen bol

  Anna Fenninger

  Na een gouden en een zilveren medaille op de Olympische Winterspelen heeft Anna Fenninger (24) zich nu verzekerd van eindwinst in de Wereldbeker. Op twee wedstrijden van het einde kan niemand de Oostenrijkse skiester nog inhalen. Fenninger wint voor het eerst de grote kristallen bol, de Wereldbekertrofee.

  In het Zwitserse skioord Lenzerheide vindt deze week de ontknoping van de Wereldbeker plaats. Anna Fenninger heeft de hoofdprijs gewonnen.

  Na een tweede plaats in de super-G kan niemand haar voorsprong nog overbruggen in de laatste twee nummers: de slalom en de reuzenslalom. Fenninger leidt met 215 punten meer dan Lara Gut, derde in de stand en winnares van de super-G.

  Maria Höfl-Riesch (foto), tweede in het klassement, kon Fenninger niet meer bedreigen. De 29-jarige Duitse viel woensdag zwaar in de afdaling en speelde de eerste plaats kwijt. De komende twee weken gaat Höfl-Riesch eens diep nadenken over haar toekomst.

  Voor Fenninger is het haar eerste eindzege in de algemene wereldbeker. Vorige maand pakte ze in Sotsji ook al olympisch goud op de super-G en zilver op de reuzenslalom.

  Algemene Wereldbeker skiën (v)

  1. Anna Fenninger (Oos) - 1271 punten
  2. Maria Höfl-Riesch (Dui) - 1180
  3. Lara Gut (Zwi) - 1056
  4. Tina Maze (Svn) - 964
  5. Tina Weirather (Lie) - 943
  6. Mikaela Shiffrin (VS) - 773
  7. Elisabeth Görgl (Oos) - 640
  8. Maria Pietilä-Holmner (Zwe) - 575
  9. Nicole Hosp (Oos) - 535
  10. Dominique Gisin (Zwi) - 491

  Na 30 van 32 manches.