• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook deze sporters moesten even brommen

  O.J. Simpson staat terecht voor moord.

  Veldrijder Vincent Baestaens heeft een nachtje in de gevangenis moeten doorbrengen in de VS. Hij is niet de eerste sporter die even achter tralies zat. Enkele voorbeelden van atleten die ook een tijd achter de tralies zaten, om heel uiteenlopende redenen.

  Frank Vandenbroucke

  In 2002 wordt bij een huiszoeking bij wielrenner Frank Vandenbroucke doping gevonden. Naast een schorsing wordt Vandenbroucke ook strafrechtelijk vervolgd. 

  O.J. Simpson

  O.J Simpson is een voormalige American football-speler. In 1994 wordt hij ervan beschuldigd zijn ex-vrouw en haar vriend te hebben vermoord. Simpson wordt vrijgesproken. In 2008 wordt hij wel veroordeeld in een ontvoeringszaak.

  Dennis Rodman

  Dennis Rodman is een Amerikaans ex-basketballer en het "enfant terrible" van de NBA. De controversiële Rodman kreeg in zijn leven al vaak met het gerecht te maken. Zo werd hij al enkele keren gearresteerd voor huiselijk geweld en rijden onder invloed.

  Bertrand Gachot

  Bertrand Gachot is een voormalige autocoureur. Hij is als Belg geboren, maar verkreeg later de Franse nationaliteit. Gachot moest voor de rechtbank verschijnen, nadat hij in Londen ruzie had gekregen met een taxichauffeur en hem met traangas had besproeid.

  Oscar Pistorius

  De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, ook bekend als "blade-runner" omdat hij met beenprotheses loopt, wordt in 2013 gearresteerd op verdenking van moord. Hij zou zijn vriendin Reeva Steenkamp hebben doodgeschoten. Pistorius beweert dat hij dacht dat hij een inbreker neerschoot.

  Gilbert Bodart

  Gilbert Bodart is een Belgische ex-doelman, die onder andere voor Standard en Bordeaux heeft gespeeld. In 2008 wordt hij opgepakt voor valsmunterij. Hij zou ook medeplichtig zijn geweest aan een overval in de grotten van Han.

  Mike Tyson

  Mike Tyson is een voormalig Amerikaans bokser. In 1992 wordt hij veroordeeld in een verkrachtingszaak. Tyson krijgt tien jaar, maar zit er maar drie van uit.

  Patrick Kluivert

  Patrick Kluivert is een voormalig Nederlands voetballer. De spits moet in 1995 voor de rechter verschijnen omdat hij een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Kluivert wordt veroordeeld tot een taakstraf. Later wordt hij nog beschuldigd voor groepsverkrachting, maar die klacht wordt niet ontvankelijk verklaard.

  Ilombe Mboyo

  Genk-aanvaller Ilombe Mboyo maakt in zijn jeugd deel uit van de Mafia Africaine, een bende uit de Brusselse Matonge-wijk. Op zijn 17e wordt hij veroordeeld voor geweldpleging en verkrachting van een 14-jarig meisje.