• home
 • video
 • pas verschenen

  Luzon: "Kennen PO I-kalender nog niet, dat kan toch niet"

  Guy Luzon is niet te spreken over de bond en Club Brugge.

  Guy Luzon sluit met Standard de reguliere competitie als eerste af. Dat stemt de Israëlische coach tevreden, maar tegelijkertijd is hij scherp voor de bond en Club Brugge, de eerste achtervolger. "Zitten er tovenaars in de medische staf van Club?"

  Standard weet sinds zaterdag dat het als nummer 1 de tien duels in Play-off I aanvat. "Maar we kennen de kalender van de play-offs nog niet. Dat kan toch echt niet", klaagt Luzon in de kranten.

  "Zoiets zou toch gewoon van tevoren moeten vastliggen. Anders is het niet sportief. Nu zou het evengoed kunnen dat een supporter van Anderlecht of Zulte Waregem beslist over de kalender." De lokale overheden hebben immers met hun desiderata het laatste woord.

  "En ik denk ook aan de fans die een abonnement kopen zonder te weten wanneer hun club thuis zal spelen. Dat trekt nergens op."

  Luzon heeft zo zijn idee over die kalender: "Wie de competitie op de eerste plek afsluit, moet voordeel hebben bij het opstellen ervan. We zouden minstens de eerste en de laatste wedstrijd van de play-offs thuis moeten spelen."

  "Tovenaars bij Club Brugge?"

  Naast de bond richtte Luzon ook zijn pijlen op Club Brugge, op zes punten de dichtste concurrent van Standard. Dat Björn Engels, die woensdag afzei voor de Belgische beloften, tegen Zulte Waregem speelde en scoorde, was hem een doorn in het oog.

  "Misschien zitten er wel tovenaars in de medische staf van Club Brugge? Zondag speelde Engels (foto) 90 minuten tegen ons, woensdag was hij geblesseerd en zaterdag volgde de wonderbaarlijke genezing."

  "In elke normale voetbalfederatie zouden die spelers geschorst worden. Maar goed, dat is het probleem van de bond. Wij staan wél spelers af, die respect tonen en trots zijn dat ze voor de nationale ploegen mogen uitkomen."