• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerpen-coach: "Play-offs worden open strijd"

  Antwerpen wil tot het einde meedraaien in de play-offs.

  Zaterdag gaan de play-offs in het volleybal van start. Het belooft een spannende strijd te worden, waarin Antwerpen op de finale mikt.

  Roeselare vertrekt vanuit poleposition, maar dit seizoen komt de tegenstand uit verschillende hoeken. Zo staat Antwerpen tussen rivalen Roeselare en Maaseik en spreekt ook Asse-Lennik een woordje mee.

  Antwerpen wil alvast zijn top 2-plaats vasthouden. "Het is onze ambitie om de finale te bereiken", zegt coach Kris Tanghe. "Dat ligt binnen onze mogelijkheden, maar er zijn ook kapers op de kust. Het wordt een open strijd."

  "Alle zes de teams hebben kwaliteiten. Zelfs Puurs en Menen. Zij hebben een sterke thuisreputatie en kunnen scherprechter worden."

  "We willen hard knokken voor de finale en het bijbehorende CL-ticket. Het zullen tien hectische en zware matchen worden in de play-offs. Fitheid en recuperatie zullen een grote rol spelen", zegt de coach van de bekerwinnaar.

  "Van Harskamp trekt anderen mee"

  Antwerpen is dit seizoen van een subtopper uitgegroeid tot een topper. Hoe heeft de club deze stap gezet? "Een mix van factoren", zegt coach Tanghe aan Sporza.

  "We hebben nu alleen maar profspelers, iedereen woont in Antwerpen en er zit meer ervaring in de ploeg. Bovendien was de komst van spelverdeler Van Harskamp belangrijk. Hij trekt de andere spelers mee naar een hoger niveau."

  "De bekerwinst heeft ons ook vertrouwen en rust gegeven. Daardoor spelen we al een tijdje op een wolk en zijn de resultaten in januari/februari zo goed. Maar in de play-offs herbegint het weer."