• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanje klopt Italië, Ronaldo is Portugees topscorer

  Pedro bezorgt Spanje de zege tegen Italië.

  In een heruitgave van de EK-finale heeft Spanje opnieuw Italië geklopt. Eén doelpunt volstond in de oefeninterland. Cristiano Ronaldo scoorde tegen Kameroen zijn 48e en 49e doelpunt voor Portugal en wordt zo topschutter aller tijden van zijn land.

  Spanje - Italië 1-0

  Twee jaar geleden werd het 4-0 in de EK-finale in Kiev. Nu hield Europees- en wereldkampioen Spanje het bij één doelpunt tegen de Italianen. Barcelona-speler Pedro was in de 63e minuut het snelst bij een afvallende bal om Buffon te verslaan.

  Diego Costa (foto), geboren in Brazilië, maakte zijn debuut voor Spanje. De Atletico-ploegmaat van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd.

  Portugal - Kameroen 5-1

  Cristiano Ronaldo heeft zich tot topscorer van Portugal gekroond. Tegen Kameroen scoorde de laureaat van de Gouden Bal zijn 48e en 49e voor zijn land.

  Pedro Pauleta, vooral bekend van zijn periode bij PSG, maar ook speler van Deportivo en Bordeaux, scoorde in zijn carrière 47 keer voor Portugal.

  "Ik houd me niet echt bezig met records. Het gebeurt gewoon", haalde Ronaldo zijn schouders op na de zege tegen Kameroen. Raul Meireles, Fabio Coentrao en Edinho scoorden de andere doelpunten voor Portugal.