• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten wordt de nieuwe coach van Feyenoord

  Rutten was eerder hoofdtrainer van FC Twente, PSV, Schalke 04 en Vitesse.

  Fred Rutten volgt Ronald Koeman na dit seizoen op als trainer van Feyenoord. De 51-jarige zal op 1 juni in dienst treden en een contract tekenen voor één jaar. "Ik kijk er echt naar uit."

  Huidig trainer Ronald Koeman maakte een maand geleden bekend dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij Feyenoord. Louis van Gaal en Co Adriaanse werden daarna gepolst, maar die bedankten voor de job.

  Fred Rutten gaat wel in op het voorstel van de Rotterdammers. "Als coach van de tegenpartij ben ik natuurlijk al vaak in De Kuip geweest", vertelt Rutten op de website van Feyenoord.

  "Telkens als je arriveerde, bekroop je dat bijzondere gevoel niet alleen van de selectie van Feyenoord te moeten winnen, maar ook van De Kuip met haar unieke sfeer."

  "Toen al dacht ik regelmatig: wat moet het toch geweldig zijn om voor deze club te mogen werken. Straks is het dus zo ver en daar kijk ik echt naar uit."

  "De club heeft het onder Ronald Koeman fantastisch gedaan. Er is, na magere jaren, echt weer iets neergezet, zowel financieel als sportief. Aan alles voel je de ambitie om door te gaan op deze weg."