• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee wedstrijdrecords in marathon van Tokio

  Dickson Chumba triomfeert in de marathon van Tokio.

  De Keniaan Dickson Chumba heeft de marathon van Tokio op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen was de overwinning voor de Ethiopische Tirfi Tsegaya. Beide atleten verbeterden ook het wedstrijdrecord.

  De 27-jarige Dickson Chumba legde de marathon van Tokio, een van de populairste ter wereld, af in 2u05'42". Het vorige wedstrijdrecord was 2u06'50". Chumba haalde het voor de Ethiopiër Tadese Tola en zijn Keniaanse landgenoten Sammy Kitware en Michael Kipyego.

  Bij de vrouwen had Tirfi Tsegaya 2u22'23 nodig voor de 42 kilometer en 195 meter. Het vorige record in Tokio bedroeg 2u25'28". Tsegaye hield haar landgenote Birhane Dibaba en de Keniaanse Lucy Kabuu af.