• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal onthult standbeeld voor Bergkamp

  Het standbeeld van Dennis Bergkamp aan het stadion van Arsenal.

  Arsenal heeft zijn ex-aanvaller Dennis Bergkamp vereeuwigd in een standbeeld. Een bronzen versie van de sierlijke Nederlander prijkt vanaf nu voor het Emirates Stadium. "Ik ben echt heel vereerd", zei Bergkamp tijdens de onthulling.

  Dennis Bergkamp speelde tussen 1995 en 2006 elf seizoenen voor Arsenal. In 423 wedstrijden trof de Nederlander 120 keer raak. Drie keer mocht hij de titel vieren, vier keer won hij de FA Cup.

  Het standbeeld, aan de zuidkant van het stadion, toont de aanvaller in actie tijdens een competitiewedstrijd tegen Newcastle op 9 februari 2003. Het kreeg een plaats naast de standbeelden van andere clublegendes als Herbert Chapman, Tony Adams en Thierry Henry.

  "Arsenal vroeg me of het oké was dat ze een standbeeld zouden maken van mij. "En dat moeten jullie aan mij vragen?", was mijn reactie. Het is gewoon fantastisch. Ik ben echt heel vereerd", sprak een emotionele Bergkamp bij de onthulling van het standbeeld.

  "Het is geweldig om terug te keren naar Arsenal en al deze mensen opnieuw te zien. Iedereen weet dat ik van Arsenal hou. Ik maakte deel uit van een uitstekende ploeg waarmee we veel successen hebben gehaald."

  "Voor mij en mijn familie was het een hele mooie periode uit ons leven. Het is een heel speciaal moment naar hier terug te keren en op deze manier geëerd te worden."