• home
 • video
 • pas verschenen

  "Russische" snowboarder Wild snelt naar dubbel

  Vic Wild pakt het goud voor Rusland.

  Vic Wild (27) heeft na de reuzenslalom ook de slalom op zijn naam geschreven in Sotsji. De Rus met Amerikaanse roots klopte de Sloveense snowboarder Zan Kosir in de finale.

  Op de snelle olympische piste met 28 poortjes stak Vic Wild er met kop en schouders bovenuit. De Rus straalde rust uit op zijn snowboard en was op geen foutje te betrappen. Tot in de halve finales.

  Na een zeldzame misser in de eerste run kreeg Wild het maximale verschil van 1"12 aan zijn broek.

  Brons leek nog het hoogst haalbare voor de 27-jarige boarder, maar met een aanval van jewelste kreeg hij de Oostenrijker Benjamin Karl toch nog te pakken. Wild klopte hem met vier honderdsten.

  In de finale versloeg Wild de Sloveen Zan Kosir, die al het brons van de reuzenslalom op zak had. Karl won de kleine finale.

  Ex-Amerikaan Vic Wild

  Met twee olympische titels heeft Vic Wild een overwinning behaald op de Verenigde Staten. Als alpinesnowboarder kreeg hij in Amerika nauwelijks steun. In de VS gaat het grote deel van de middelen naar de freestylers. Drie jaar geleden vroeg en kreeg Wild een paspoort in Rusland, het land van zijn vriendin Aljona Zavarzina. De snowboardster pakte in Sotsji brons op de reuzenslalom.