• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Moeten hier samen uitraken"

  Van den Brom: "Ruimte gebruiken tegen Lokeren."

  Anderlecht-coach John van den Brom voelt hoe iedereen bij Anderlecht nog aan hetzelfde zeel trekt. "We komen nog eensluidend naar buiten", zegt hij de dag voor de belangrijke match in Lokeren. "We kunnen de kritiek alleen pareren door te winnen en beter te spelen."

  Het gefluit van de fans, ondanks de 2-0-zege tegen Bergen, zinderde wel lang na in de oorschelpen van Van den Brom en zijn spelers.

  "Het is niet leuk om uitgefloten te worden door je eigen fans. Dat doet wat met je, zeker met zo'n jonge groep. Het was vervelend, maar we wonnen wel en dan neem je de reacties wat makkelijker op de koop toe."

  "De dag na de match moet je dan alles analyseren. Je mag niet weglopen van de kritiek, maar daarna moet je wel weer verder. We kunnen die kritiek ook enkel pareren door wedstrijden te winnen en beter te spelen. Dat is de ambitie die je moet hebben."

  Voelt Van den Brom nog voldoende steun? "Misschien geloven de journalisten het niet, maar we zijn nog altijd één. De staf, de spelers en de clubleiding treden altijd eensluidend naar buiten. Dat is in deze moeilijke periode het allerbelangrijkste."

  "We moeten hier samen uitkomen, ook met de fans. We are Anderlecht. Ik waardeerde het gebaar van mijn aanvoerders (Proto en Gillet) om meteen na de match zondag met fans te praten. Dat toont dat ze volwassen zijn en dat neemt toch de eerste kou al uit de lucht. Als je niet meer met elkaar communiceert, is het einde zoek."

  "Ruimte gebruiken tegen Lokeren"

  Anderlecht staat nu voor een uitwedstrijd bij Lokeren en een thuismatch tegen Genk. "Dat zijn twee grote matchen. Tegen Lokeren en Genk zullen we alvast meer ruimte hebben om te voetballen, die moeten we gebruiken."

  "We lieten al veel punten liggen buitenshuis, maar - met alle respect - vooral tegen kleinere ploegen. Het blijft voor ons makkelijker om tegen grotere ploegen te spelen."

  "Ik ben het er niet mee eens dat we geen vertrouwen meer hebben. De trainingen zijn zo hoog van niveau, dat het zeker moet terugkeren in de match. We hebben eens een match nodig waarin dat terugbetaald wordt."

  Kijkt Anderlecht nog naar Standard? "Alles is overbrugbaar in de play-offs, maar we moeten nu niet naar Standard kijken. We hebben al genoeg aan onszelf. Maar we zien onszelf wel als enige concurrent voor Standard."