• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaan pakt goud voor Rusland

  Vic Wild is sinds 2011 Russisch staatsburger.

  Na shorttracker Viktor An heeft ook snowboarder Vic Wild zijn nieuwe vaderland een olympische titel bezorgd. De nieuwe Rus won de parallelle reuzenslalom in Sotsji. Opmerkelijk: zijn vrouw pakte brons in dezelfde discipline.

  Vic Wild trouwde in 2011 met de Russische snowboardster Aljona Zavarzina (foto), nestelde zich in Moskou en leverde zijn Amerikaans paspoort in. Drie jaar later bezorgt hij zijn nieuw vaderland goud op de Spelen.

  In de finale moest Wild in de tweede run een halve seconde later starten dan de Zwitser Galmarini. De Amerikaanse Rus vocht voor wat hij waard was. Na een foutje van de Zwitser was het goud voor hem. Het Russische publiek smulde.

  Enkele minuten eerder had Wilds echtgenote Zavarzina de kleine finale gewonnen bij de vrouwen.