• home
 • video
 • pas verschenen

  Reacties na overlijden Goddaert: "Aan de grond genageld"

  Kristof Goddaert liet het leven bij een trainingsongeval.

  De wielerwereld reageert geschokt op het overlijden van Kristof Goddaert. De 27-jarige profwielrenner overleed bij een trainingsongeval. Zijn collega's, andere sporters en wielervolgers betuigen op de sociale media hun medeleven. "2014 had zijn jaar kunnen worden", zegt wielerkenner José De Cauwer.

  Voormalig bondscoach en huidig VRT-wielercommentator José De Cauwer reageerde bij Sporza op het overlijden van Goddaert. Hij is een streekgenoot van Goddaert en kent de familie. "Dit is tragisch nieuws", zegt De Cauwer.

  "Ik had gehoopt dat dit jaar een beetje de wederopstanding van Goddaert zou worden. Hij heeft best wat tegenslag gehad, met een zware valpartij en problemen aan zijn rug. Ik had echt gehoopt dat dit zijn jaar zou worden."

  "Hij zat nu in een ploeg met de capaciteiten om een topploeg te worden (IAM Cycling, red). Met Sylvain Chavanel als kopman had het een voorjaar voor Goddaert kunnen worden."

  "Ik belde net nog met Michel Wuyts. Hij zei me: "Goddaert zag ik altijd graag naar het podium komen." Het was een hele joviale, toffe kerel. Altijd met een open glimlach, open blik, altijd klaar voor een antwoord. Maar ja..."

  "Hij was een guitige kerel"

  Walter Planckaert werkte als ploegleider van Topsport Vlaanderen met Kristof Goddaert. "Wij hebben altijd een goede band gehad. Dit komt zeer hard aan", zegt Planckaert.

  "Ik loop rond met koude rillingen. Een zeer spijtige zaak is dit. Zeker ook voor zijn familie. Wat ondergaan die mensen toch? Ik ga hen zeker bellen. Niet nu maar later, wanneer de eerste emoties bij die mensen wat weggeëbd zijn."

  "Ik kende Kristof als een zeer guitige kerel. Ook nadat hij de ploeg verlaten had, kwam hij altijd wel eens langs voor een kwinkslag of een korte babbel. Zo zat hij nu eenmaal in elkaar."

  "Hij werd zeer gewaardeerd"

  • Tom Van Damme, de voorzitter van de wielerbond, is erg aangeslagen: "Dit slaat in als een bom. Ik ben hier echt niet goed van. Een jonge atleet die van ons weggerukt wordt, dat is altijd erg.  Dat hij op een trainingstocht is aangereden, bewijst nog maar eens hoe kwetsbaar wielrenners zijn."
    
  • Michel Thétaz, manager van Goddaerts ploeg IAM Cycling, wil Goddaert herdenken met een overwinning: "Ik en de hele ploeg zijn hier helemaal kapot van. Kristof was een voorbeeldige prof en een fantastische kerel. Zijn goeie humeur, enthousiasme en wil om zich volledig te geven werden zeer gewaardeerd. Hopelijk kunnen we onze vriend en ploegmaat eren met een zege."

  Twitter wordt overspoeld door reacties