Red Lions in slotfase onderuit tegen wereldkampioen

vr 10 januari 2014 11:05
De Red Lions kunnen Whetton niet van de 3-2 houden.
De nationale hockeyploeg is met een nederlaag begonnen aan de finale van de World League in India. De Red Lions (FIH-5) hielden lang stand tegen Australië (FIH-2), maar moesten zich in de voorlaatste minuut gewonnen geven tegen de wereldkampioen.

Het jonge Belgische team zette hoog druk in zijn eerste match op het "mini-WK", maar de Australiërs legden (voor de rust) de gevaarlijkste acties op de mat. De wereldkampioen van 2010 was er als de kippen bij om te profiteren van het Belgische balverlies.

Na tien minuten dreef Whetton de bal op tegen de achterlijn. De Belgische doelman Vanasch neutraliseerde het gevaar.

Drie minuten voor de rust was hij toch geklopt. Govers knalde een strafcorner in de linkerhoek.

De jonge Red Lions waren niet van hun melk. Binnen de minuut stond het gelijk. Topscorer Boon mikte de bal tussen de benen van de Australische goalie: 1-1.

Deksel op de neus

De Australiërs, Kookaburras voor de liefhebbers, schakelden een versnelling hoger. In de eerste minuten na de pauze bestookten ze meteen het Belgische doel. Vanasch hield knap stand.

Tot Australië een nieuwe strafcorner kreeg. Opnieuw was het Govers die scoorde. Nu koos de Australiër de rechterhoek: 2-1.

De Red Lions bleven mentaal sterk. Ze knokten zich terug in de match. Een eerste strafcorner lieten ze liggen, daarna werkte Briels wel af. De sluipschutter stond op de juiste plaats om de gelijkmaker binnen te tikken.

Beide teams kregen kansen om een derde keer te scoren. Een secure Vanasch hield Australië van de 3-2. Boon dwong twee strafcorners af voor België, maar de Lions misten efficiëntie om die ook binnen te werken.

De wedstrijd stevende af op een billijk gelijkspel, tot Whetton in de slotminuten te veel ruimte kreeg en de 3-2-eindstand op het bord zette.

Australië - België 3-2

Doelpunten: 33' Govers 1-0 (sc), 33' Boon 1-1, 48' Govers 2-1 (sc), 53' Briels 2-2, 69' Whetton 3-2

België: Vanasch, Dohmen, Charlier, Thys, Denayer, Gougnard, De Saedeleer, Luypaert, Boon, Van Strydonck en Boccard
Kwamen in: Van Aubel, Keusters, Briels, Dockier, Dumont en Thiery