• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Devolder: "Toch af en toe mijn eigen kans gaan"

  Devolder: "Het nieuwe Ronde-parcours is in mijn voordeel."

  Stijn Devolder hoopt in 2014 de goeie lijn van vorig seizoen door te trekken. Devolder kwam vorig jaar na enkele kwakkeljaren weer boven water, vooral in dienst van Fabian Cancellara. Maar hij zette zelf ook de kers op de taart met zijn Belgische titel. "Ik wil mijn kampioenentrui meermaals laten zien", zegt Devolder.

  Stijn Devolder reed vorig jaar een puik voorjaar in dienst van Fabian Cancellara. Eind juni kon hij zelf ook nog een juichen, toen hij de Belgische titel veroverde. Maar nadien ging het weer bergaf door een vervelende zitvlakblessure.

  "Op 1 november heb ik de trainingen hervat, nadat de medische staf me groen licht had gegeven. Ik voel me goed. De trainingen verlopen naar wens en ik ondervind geen hinder meer van mijn blessure", zegt Devolder op de persvoorstelling van Trek.

  "Mijn eerste wedstrijden worden de Ronde van Qatar en die van Oman. Dat is een inloopperiode, met aangename temperaturen. De voorjaarsklassiekers zijn natuurlijk mijn hoofddoel. Dan moet ik er staan."

  "In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal ik me moeten wegcijferen voor Fabian Cancellara. Dat was vorig jaar ook al zo. Ik kende toen één uitschieter (op het BK), maar ik hield er wel een mooie trui aan over. Ik wil mijn kampioenenshirt dit seizoen meermaals laten zien en hoop ook mijn kans te gaan in koersen zoals Gent-Wevelgem."

  "Het nieuwe parcours van de Ronde van Vlaanderen? Dat is zeker in mijn voordeel", zegt de winnaar van 2008 en 2009. "Maar dat is ook het geval voor Cancellara en co. Mijn seizoen is geslaagd als ik een goed voorjaar kan afwerken en iets moois uit 2014 kan halen."

  Vandewalle: "Mijn grenzen verleggen"

  Kristof Vandewalle ruilde deze winter Omega Pharma-Quick Step voor Trek. "Mijn ambitie verandert niet: ik wil me nog meer specialiseren als tijdrijder", zegt Vandewalle, die vorig jaar de Belgische titel tegen de klok won en ook wereldkampioen tijdrijden werd met OP-QS.

  "Ik wil ook af en toe voor het klassement gaan in een rittenkoers. Ik zal ook de Giro rijden. In de grote ronden moet ik niet gaan voor een eindklassement, daar hebben we andere renners voor. Maar waarom zou ik geen rit kunnen winnen? Ik wil in 2014 mijn grenzen verleggen en mijn niveau nog wat opkrikken."