• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bie: "Nys en Albert zijn aan elkaar gewaagd"

  Rudy De Bie

  Zondag zijn alle ogen gericht op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Waregem. De voorbije dagen was er heel wat commotie over het parcours. Maar bondscoach Rudy De Bie noemt alle heisa "onterecht" en wil er niet te veel woorden aan vuil maken. Hij blikt bij Sporza vooruit op de sportieve strijd: "Nys en Albert hebben de beste troeven in handen."

  Waregem organiseert voor het eerst een cross, het parcours is onbekend terrein. Eerder deze week waren de BK-balkjes hét thema in het veldrijden.

  Voor bondscoach Rudy De Bie is alle commotie "onterecht". "Er is veel te doen over het parcours, maar alle ingrediënten zijn aanwezig voor een degelijke wedstrijd", zegt hij aan Sporza.

  "Waregem is het gewend om grote evenementen te organiseren. Het parcours is uitgebouwd door de organisator van de Wereldbekercross in Zolder (Koen Monu, red). Ik denk dat hij voldoende ervaring heeft."

  "Volgens mij zien de meeste mensen het ludieke in van alle berichten. Veldrijden is een kleine sport, maar is in Vlaanderen heel populair. Het is allemaal wat uitvergroot."

  "Sommigen zullen er zich druk in gemaakt hebben en anderen zullen in hun vuistje gelachen hebben. We zien zondag wel wat het resultaat is, maar het was maar een storm in een glas water."

  "Weersomstandigheden zullen bepalend zijn"

  Over de sportieve strijd dan maar, en daarin ziet Rudy De Bie een hoofdrol voor Niels Albert en Sven Nys. "Ik verwacht een zware en open wedstrijd, al zullen de weersomstandigheden de wedstrijd bepalen", weet de bondscoach.

  "Als Albert in goeie doen is, zal het vanaf de eerste minuut een harde cross worden. Nys en Albert zijn aan mekaar gewaagd en hebben de beste troeven. De sterkste zal winnen."

  Wat verwacht De Bie van titelverdediger Klaas Vantornout, die de voorbije week naar Spanje trok om uit te zieken? "Hij liet terecht de Wereldbeker in Rome schieten. Dat was pijnlijk, want hij stond goed in het klassement. Hoe het nu met hem gesteld is, is koffiedik kijken."