• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rob Peeters: "Ik hoor bij de BK-medaillekandidaten"

  Rob Peeters op het BK-parcours.

  Rob Peeters heeft vanmiddag in Waregem het BK-parcours verkend. "Het is lastig genoeg om het verschil te maken", zegt Peeters, die podiumambities koestert.

  Rob Peeters, de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace, ziet
  zich bij de medaillekandidaten. "De ereplaatsen die ik de laatste weken haalde, maken wel duidelijk dat ik in aanmerking kom voor een medaille. Met mijn conditie zit het helemaal snor", zegt Peeters.

  "Het parcours is ook lastig genoeg om het verschil te maken. En bij mijn nieuwe ploeg hoef ik naar niemand te kijken en kan in vanaf het begin mijn eigen koers rijden."

  "Winnen is voor mij wel geen evidentie, mijn teller staat dit seizoen nog op nul, maar je weet nooit hoe zo'n BK verloopt. Als ik win, dan spring ik in de Gaverbeek zoals de jockeys."

  "Maar voor de zege verwacht ik Nys of Albert, omdat het toch zwaar wordt. Maar na die topfavorieten komen renners zoals ikzelf, Vantornout, Pauwels of Meeusen."

  "Me rot gelachen de voorbije week"

  De aanloop naar het BK werd tot nu overschaduwd door de heisa rond enkele balkjes. Rob Peeters zag er de humor van in. "Ik lachte me rot met de tweets en berichten", zegt hij aan Sporza.

  "Voor mij maakt het niets uit of de balkjes voor, na of in de bocht liggen, ik spring er toch over. Zij vormen ook niet het zwaartepunt van het BK. In de zandbak kun je meer tijd verliezen."

  "Het parcours is volgens mij wel BK-waardig. Het is afwisselend en zwaar door de opeenvolging van inspanningen die je moet leveren. Op sommige stukken zak je zelfs tot je enkels weg in de modder."