• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Joos: "Elke coach wil Nainggolan er graag bij"

  Met de transfer van Radja Nainggolan naar AS Roma zet opnieuw een Rode Duivel een flinke stap voorwaarts. Sporza wou van Filip Joos, die de Serie A op de voet volgt, weten of Nainggolan kan slagen bij zijn nieuwe club. "Op termijn zal hij uitgroeien tot een basisspeler", zegt Joos.

  Radja Nainggolan tekende gisteren zijn contract bij AS Roma, de nummer 2 in de Italiaanse competitie. "Dit is een mooie transfer", zegt Filip Joos. "Maar met oog op het WK in Brazilië kiest hij niet voor de gemakkelijkste weg."

  "Bij Cagliari (zijn vorige club) was hij min of meer god. De mensen zagen hem er graag spelen. Maar Cagliari had enkele problemen, dus dat was niet het ideale topsportklimaat."

  Zo werkte Cagliari zijn thuismatchen af in een stadion op grote afstand van de stad.

  "Op termijn in de basis"

  "Nu komt Radja Nainggolan bij de club die tweede staat. Roma was fantastisch aan de competitie begonnen, maar is nu wat weggezakt", gaat voetbalcommentator Filip Joos voort.

  "De 3-0-nederlaag van zondag tegen leider Juventus heeft de transfer ook in een stroomversnelling gebracht. "Kijk, we zijn er toch in geslaagd om hem te halen", wou Roma zeggen. Want iedere topclub toonde interesse. In die zin is hij een soort trofee."

  "Hij krijgt enorm veel waardering in Italië. Elke coach wil hem graag in zijn elftal. Maar Roma heeft met De Rossi/Pjanic/Strootman een middenveld dat het fantastisch deed. Het wordt niet gemakkelijk om een van die jongens opzij te duwen."

  "Maar Roma beseft ook dat die middenvelders in de picture zullen komen. Met Nainggolan hebben ze nu een buffer voor zichzelf gemaakt. Hij zal er op termijn uitgroeien tot een basisspeler."

  Draagt Nainggolan zondag al het shirt van Roma?

  Het debuut van Nainggolan voor zijn nieuw team zou er wel eens sneller dan verwacht kunnen komen. "Roma mist zondag tegen Genoa de geblesseerde Pjanic en de geschorste De Rossi. Het is niet denkbeeldig dat hij aan de match begint. Dat zou een mooie binnenkomer zijn."