• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stybar beslist 48 uur voor WK veldrijden

  Krijgt u Zdenek Stybar dit seizoen nog in crosstenue te zien?

  De Tsjechische bondscoach Stanislav Bambula zal pas twee dagen voor het WK veldrijden in Nederland weten of hij Zdenek Stybar kan opstellen in Hoogerheide (op 2 februari).

  Zdenek Stybar, nu met Omega Pharma-Quick Step op stage in Spanje, liet eerder al weten dat hij pas op het laatste moment beslist over zijn deelname. Ten laatste 48 uur voor de wedstrijd, op vrijdag 31 januari, brengt hij de Tsjechische bondscoach Stanislav Bambula op de hoogte.

  "De beslissing zal alleen door Zdenek worden genomen", zegt Bambula. "Het zal afhangen van het weer en andere criteria. Het is natuurlijk zo dat hij op amper zes kilometer van de Nederlandse gemeente Hoogerheide woont."

  Stybar woont in Essen, tegen de Nederlandse grens. Sinds twee jaar richt de tweevoudige wereldkampioen veldrijden (2010 en 2011) zich voluit op een wegcarrière. Tijdens de eindejaarsperiode reed Stybar zes crossen mee. Voor het plezier.

  Stybar verzorgt het spektakel