• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Been: "We hebben tien daagjes om er te staan tegen KVO"

  Mario Been wil in Antalya een sterk 2014 voorbereiden.

  Na een 3 op 21 en ontluisterende 0-3-nederlaag in eigen huis op tweede kerstdag tegen Charleroi probeert Genk de donkere gedachten te verdrijven op stage in het Turkse vakantieoord Antalya. "Hier willen we de accu opladen", zegt Mario Been op krcgenk.be.

  Dat de klad er tijdens de laatste weken van 2013 stevig inzat bij Genk is een open deur intrappen. Verging het de selectie van Mario Been in de Europa League nog voortvarend, in de competitie draaide het vierkant met de ene nederlaag na de andere.

  "Maar hier op stage in Antalya zie ik enthousiaste jongens, zoals altijd eigenlijk", zegt trainer Mario Been. "Het veld hier is geweldig, het weer en eten zijn goed. Wat wil je nog meer?"

  "Het is een kwestie van de accu op te laden voor de terugwedstrijd in de kwartfinales van de beker tegen Oostende (op 15 januari, red). Het is hier dus geen luilekkerland. We werken hard."

  "Ik merk dat de spelers hongerig zijn en weer willen. Dat is altijd de basis natuurlijk. We hebben nog maar tien daagjes voor Oostende, dan moeten we er staan."

  "Oostende wordt een heel belangrijke wedstrijd, want de beker blijft de kortste weg naar Europa. Dat hebben we vorig jaar gezien. Het is een wedstrijd die we dus niet licht opnemen, zeker ook omdat Oostende de laatste tijd toonde dat het over een uitstekende ploeg beschikt."

  Been legt in zijn trainingen veel nadruk op de beperking van het aantal balverliezen. "Ik vind het zonde dat we zo veel moeten lopen omdat we de bal steeds weer aan onze tegenstander geven. Ik hamer erop dat we de bal lang in de ploeg moeten houden, dat is een beetje de insteek van dit kamp."

  "Moeten deze week beslissen over Cissé"

  Been hoopt dat de 28-jarige Ivoriaanse tester Sekou Cissé hem en het Genkse bestuur deze week kan overtuigen. "Hij is een buitenspeler die ook centraal in de aanval kan spelen. Hij heeft enorme fysieke kwaliteiten, zoekt diepte zonder bal en kan goals maken."

  "Hij is transfervrij bij Feyenoord, waar hij enorm veel pech gehad heeft. Maar ik geloof nog altijd in die jongen. Deze week moeten we een beslissing nemen. Dat is voor hem het netste en als hij een contract krijgt, is hij eventueel ook meteen beschikbaar voor Oostende."

  Foto's van het hotel, de "spelersbus", Kumordzi/Mboyo in het water en Koulibaly op de massagetafel