• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mbokani: "Misschien over paar jaar terug naar Anderlecht"

  Mbokani verliet Anderlecht deze zomer met een titel.

  Dieumerci Mbokani was gisteren een opvallende aanwezige in Anderlecht. De Congolese spits gaf de aftrap van het duel tussen zijn ex-ploeg Anderlecht en Waasland-Beveren. Sportweekend vroeg aan de Gouden Schoen wat hij van de prestaties van paars-wit vindt.

  Dieumerci Mbokani ruilde deze zomer Anderlecht voor Dinamo Kiev. De aanvaller was dit weekend nog eens in België. Hij gaf de aftrap bij Anderlecht - Waasland-Beveren. "Anderlecht zal winnen", was zijn correcte voorspelling aan Sportweekend.

  "Anderlecht heeft goeie en jonge spelers. Ook de aanvallers zijn sterk. In vergelijking met de vorige duels pikt ook Mitrovic zijn goaltjes mee. Ik denk dat Anderlecht mij op dit moment niet mist."

  Waar ligt dan het probleem bij Anderlecht, dat er in Europa niet aan te pas kwam en ook in de beker roemloos werd uitgeschakeld? "Er is een gebrek aan ervaring. Deze jonge ploeg heeft nood aan ervaren spelers."

  "John van den Brom is een goeie trainer. Het is niet zijn schuld. Iedereen heeft een aandeel in de mindere periode. Deze ploeg moet hard werken en tijd krijgen. Iedere club heeft wel moeilijke momenten. Bij Dinamo was dat begin dit seizoen ook zo. Maar de resultaten zullen wel volgen."

  "Of ik niet moet terugkeren? Ik heb nog altijd een contract bij Kiev. We zien wel over enkele jaren. Anderlecht voelt in elk geval aan als mijn thuis."