• home
 • video
 • pas verschenen

  Aguilaniu wordt 17e bij wederoptreden in Canada

  Aguilaniu mikt op een top acht plaats op de Winterspelen.

  Aude Aguilaniu is 17e geworden op de eerste skicross van het seizoen in de Wereldbeker freestyleskiën in Nakiska in Canada. Onze landgenote vierde in Canada haar werderoptreden op het hoogste niveau na een zware knieblessure.

  De zege in Canada was voor de Canadese vicewereldkampioene Marielle Thompson. Thompson haalde het in de finale van de Zwitserse Fanny Smith en de Françaises Ophélie David en Marielle Berger Sabbatel.

  Auguilaniu werd tiende in de kwalificaties. Ze werd in de zevende reeks ingedeeld, maar kwam daarin ten val toen ze risico's nam om aan de leiding te komen. Ze finishte toch en werd uiteindelijk zeventiende op 41 geklasseerde deelneemsters.