• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kranten: "Tweede ronde halen, is een must"

  De kranten prijzen zich gelukkig met de WK-loting van de Rode Duivels.

  De WK-loting was de Rode Duivels goed gezind. Daar zijn ook de kranten het over eens. De tweede ronde halen is een must, luidt de conclusie. Een overzicht.

  Het Nieuwsblad: "Dit moet lukken"

  "Algerije, Rusland en Zuid-Korea. Je hoeft niet Brazilië of Spanje te heten om met zo'n tegenstanders naar de tweede ronde door te stoten. Bovendien spelen de Rode Duivels geen enkele wedstrijd in de loden hitte en wordt het reizen beperkt. Wij zien alvast geen enkel excuus: in deze groep is de tweede ronde tegen Duitsland of Portugal een must."

  Het Laatste Nieuws: "Duivels superblij"

  "Saaier kon bijna niet, maar nóg makkelijk treffen was evenzeer onmogelijk. Falen is geen optie. De weg naar groepswinst ligt wagenwijd open. De Rode Duivels moéten zich plaatsen voor de tweede ronde, zo niet laten we hen het land niet meer in, nietwaar?"

  Gazet van Antwerpen: "We mogen dromen"

  "Een plek bij de eerste twee in de groep is meer dan realistisch. Maar als het lot je gunstig gezind is, mag je vooral zelf niet falen. Zo breed zijn glimlach ook mag zijn, sinds de loting is de druk op Wilmots en zijn ploeg exponentieel toegenomen. Wie als reekshoofd deze groep treft, met die speelsteden, heeft bij voorbaat geen excuses meer. Nu al maken we een afspraak voor de tweede ronde."

  Sudpresse: "Een superloting"

  "Heel België heeft wellicht een vreugdesprong gemaakt, op enkele pretbedervers en voorzichtige analisten na. We willen niet pretentieus zijn, maar dit is een heel gunstige loting. Hier hadden we vooraf van gedroomd. We mogen al eens kijken naar de mogelijke tegenstanders in de achtste finales."

  La Dernière Heure: "Een zeer haalbare loting"

  "Geen hel voor de Rode Duivels. De Braziliaanse goden hadden duidelijk een afspraak gemaakt met Sinterklaas om de Belgen te verwennen. De loting had veel slechter gekund. In deze groep zullen de Rode Duivels favoriet zijn. We doen er best aan de groep te winnen, anders wacht wellicht Duitsland. Hopelijk rechtvaardigt deze ploeg haar status van reekshoofd."