• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Brom: "Ik wil de naam Biglia niet meer horen"

  "Met de hele groep gepaat over Westerlo."

  Twee dagen na het bekerdebacle in Westerlo heeft John van den Brom vooruitgeblikt naar de competitiewedstrijd die Anderlecht morgenavond speelt tegen Waasland-Beveren. "Westerlo is verteerd. We mogen niet te lang stilstaan, want december is zeer druk."

  Van den Brom was bikkelhard voor zijn spelers na de uitschakeling in Het Kuipje. Hij gaf hen voor de tv-camera's de volle laag en vond in zijn kritiek gehoor bij Massimo Bruno, die zijn ploegmaats eveneens op de korrel nam.

  "Dat Bruno na de wedstrijd vragen stelde bij de inzet van anderen is niet erg. Hij heeft een punt", zei Van den Brom vanmiddag.

  "Massimo had recht van spreken. Hij heeft namelijk wél de volle 120 minuten op niveau gespeeld. We hebben daar trouwens gisteren met de hele spelersgroep ook over gesproken: het kán niet dat iemand zich geen 100 procent zou geven in een wedstrijd."

  Toch lijkt Van den Brom het "drama", zoals hij het zelf noemde, min of meer verteerd te hebben. Van den Brom: "De spelers ook. Dat moét, want in deze maand december volgen de wedstrijden mekaar zo danig snel op dat je niet te lang mag blijven stilstaan. Dat is een voordeel."

  "Of ik intussen met Mitrovic gesproken heb over zijn gemiste penalty? Neen, hij weet zelf dat hij slecht getrapt was."

  "Biglia is het verleden, niet het heden"

  * Anderlecht gaat in januari de markt op om de ploeg te versterken. Is de vervanger voor Biglia al gevonden? Van den Brom: "Ik wil de naam van Biglia niet meer horen. Biglia is het verleden, niet het heden. We moeten stoppen met die vergelijkingen. Wat de versterking betreft praat ik elke dag met manager Herman Van Holsbeeck. Daar zijn we intussen al een hele tijd mee bezig."

  * De Spaanse zomeraanwinst en jeugdinternational Federico Vico past voorlopig niet in de plannen van Van den Brom. "Vico verdient momenteel geen plaats in de selectie van de beste 18. Zo simpel is het. Het mag dan wel Sinterklaas zijn, ik deel geen cadeautjes uit", zei hij over de middenvelder.