• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oostende klopt Antwerp in spektakelduel

  Oostende won van Antwerp Giants.

  Oostende heeft Antwerp Giants zijn vierde nederlaag van het seizoen aangesmeerd. In een knotsgekke wedstrijd trok de thuisploeg in de slotfase het laken naar zich toe.

  De thuisploeg greep Antwerp Giants meteen naar de keel en speelde een uitstekend eerste quarter, maar gaf zijn riante voorsprong in de slotfase van het tweede quarter helemaal uit handen. Antwerp Giants boog een achterstand van 19 punten om in een voorsprong van 6 punten bij de rust.

  Vooral het aantal driepunters maakte het verschil. Bij de Giants gingen gingen die vlot binnen, terwijl het shotpercentage bij Oostende stokte. Ook op de rebound waren de bezoekers heel wat scherper.

  In twee spannende slotquarters was er heel wat opschudding. Antwerp hield in het derde quarter nog wel stand, maar Oostende kwam nadien toch nog terug tot op vier punten. Intussen was coach Dario Gjergja wel uitgesloten door de scheidsrechter.

  Toch brak het verweer bij Antwerp Giants, waar Turner het gemis van Roel Moors niet langer kon verstoppen. In de slotfase diepte Oostende de kloof uit. Met een wedstrijd minder gespeeld staat het nu vierde, op twee punten van leider Charleroi.

  Oostende - Antwerp 87-78 (Rust: 38-44)

  • Quarters: 28-13, 10-31, 18-20, 31-14
  • Topscorers: Berggren 23 (Oostende), Stewart 21 (Antwerp)