• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  In 1982 liep de loting van België helemaal fout

  De loting voor het WK 1982 in Spanje was de eerste die ooit live op TV te zien was. Ze liep niet meteen van een leien dakje. België werd tijdens de uitzending verplaatst van de groep met Italië naar de groep met Argentinië.

  Het werd een behoorlijk geleide loting. De landen waren gescheiden in twee tabelhelften, waardoor het zeker was dat gastland Spanje niet voor de finale tegen Argentinië of Brazilië zou uitkomen.

  In ieder geval liep het mis. Men had België aanvankelijk verkeerdelijk in de groep van Italië geplaatst, een vergissing die men pas later inzag. Door die fout moest er opnieuw geloot worden en kwam België bij Argentinië terecht. 

  U ziet Sepp Blatter in de hoofdrol, toen secretaris-generaal van de FIFA.