• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Ik wil niet de grootste aller tijden worden"

  Niels Albert bereidt zich in Spanje voor op een drukke crossperiode.

  De veldrijders bereiden zich in warmere oorden voor op een drukke crossperiode in december en januari. Niels Albert won de laatste veldritten voor de pauze en kon met een goed gevoel naar Spanje vertrekken om de batterijen op te laden voor de strijd met Nys en co. "Ik moet nog beter kunnen", zegt hij.

  Niels Albert won twee weekends geleden de veldritten in Koksijde (Wereldbeker) en Gieten (Superprestige). Nadien trok het veldritpeloton op stage om zich bij betere weersomstandigheden klaar te maken voor deel 2 van het seizoen.

  Deze week liet Niels Albert optekenen dat Sven Nys minder goed was dan vorig jaar, maar die uitspraak ontkent hij bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb gezegd dat Nys evenveel wint als vorig jaar, maar niet zo dominant."

  "Vorig jaar bepaalde hij vaak zelf waar en wanneer hij wegreed. Nu ondergaat hij meer de koers en wint hij op zijn ervaring. Dat ziet toch iedereen? Het ene jaar is het andere niet."

  "Kijk maar naar Kevin Pauwels, die het ook moeilijk heeft. Dat is door de nivellering aan de top. Ik merk het ook zelf: vroeger werd ik op een slechte dag derde, nu kan ik naast de top 10 vallen."

  "Uitspraak over Nys achtervolgt me"

  Sven Nys domineert al jarenlang het veldrijden. Droomt Albert van een gelijkaardig scenario? "Ik probeer dat al zo lang, maar het is ontzettend moeilijk. Misschien kan ik eens een volledig jaar domineren tegen Pauwels en Meeusen. Maar zolang Nys er tussen rijdt ..."

  "Ik heb ooit eens gezegd dat ik aan de poten van Nys' stoel aan het zagen was. Die uitspraak achtervolgt me nog altijd. Ik wilde gewoon mijn stempel drukken op het veldrijden. Met twee wereldtitels heb ik dat ook al wat gedaan."

  "Ik moet wel nog beter kunnen. Maar eerlijk: de grootste aller tijden worden, daar ben ik niet mee bezig."