• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme kan eerste keer een beroep doen op Larsen

  Maakt Jim Larsen woensdag zijn rentree?

  Club Brugge-speler Jim Larsen is klaar om zijn eerste match van het seizoen te spelen. De Deense centrale verdediger lag sinds april in de lappenmand met een knieblessure. Woensdag zit hij in de kern van blauw-zwart voor de bekerwedstrijd in Kortrijk. "Ik voel me er klaar voor", zegt hij.

  Met Brandon Mechele had Michel Preud'homme vorig weekend maar één fitte centrale verdediger ter beschikking voor de competitiematch tegen KV Oostende (2-0). Björn Engels kreeg geen groen licht om aan de wedstrijd te beginnen.

  Voor woensdag recupereert de coach Jim Larsen. De Deen traint goed een week mee met de groep na een maandenlange revalidatie van een knieoperatie.

  Schuift Timmy Simons (foto) woensdag weer op naar het middenveld? De Rode Duivel hielp de verdediging van Club Brugge zaterdag uit de nood.

  Eidur Gudjohnsen en Meme Tchite zijn er niet bij in Kortrijk. De twee aanvallers kampen met blessures.

  "Voel me er klaar voor"

  "Ik zal 5 april 2013 nog heel lang herinneren. De eerste wedstrijd van de play-offs op Lokeren. Club won glansrijk met 1-4, maar voor mij was het begin van een ware nachtmerrie", doet Jim Larsen zijn verhaal.

  "Het harde verdict vooral dat een knieoperatie onafwendbaar was. Ik was boos en gefrustreerd. Pas na de operatie begon ik me beter in mijn vel te voelen. Ik had eindelijk weer een doel: terug aan de weg timmeren."

  "Toen de dokters het licht op groen zetten voor een training, was ik zo
  blij als een kind. De trainer heeft de afgelopen weken kunnen vaststellen dat Jim Larsen weer helemaal fit is."

  "Ik voel me er alleszins klaar voor. Als de coach me nodig heeft, kan hij op me rekenen."

  U kunt KV Kortrijk-Club Brugge live bekijken op uw computer/tablet/smartphone.