• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rus Tinkov koopt licentie van Contadors ploeg

  Volgend jaar staat er Tinkoff-Saxo op het truitje van Alberto Contador.

  Bjarne Riis heeft zijn wielerlicentie Riis Cycling, verbonden aan WorldTourteam Saxo Bank, verkocht aan de steenrijke Rus Oleg Tinkov. Die was via zijn bedrijf Tinkoff al cosponsor bij Saxo. De ploeg van Alberto Contador heet voortaan Tinkoff-Saxo.

  Vorige zomer dreigde Oleg Tinkov nog op te stappen als cosponsor van het team, maar nu heeft hij de wielerploeg overgenomen.

  Tinkov (foto) wordt de komende drie seizoenen hoofdsponsor van het team, dat vanaf volgend jaar Tinkoff-Saxo zal heten.

  Volgens de geruchten zou Tinkov zo'n 6 miljoen euro betaald hebben voor de WorldTour-licentie. De steenrijke Rus zou ook jaarlijks ruim 10 miljoen euro in de ploeg pompen. Bjarne Riis blijft teammanager.

  Tinkov: "Beste manager en beste renner"

  Oleg Tinkov aasde al een tijdje op zijn eigen ploeg. "Ik ben heel tevreden", zegt de Russische zakenman op persconferentie in Londen.

  "Wielrennen is mijn passie. Met Bjarne Riis heb ik nu de beste teammanager en met Alberto Contador de beste renner."

  Ook Riis (foto), die als manager jaarlijks 1 miljoen euro zou opstrijken, is gelukkig. "Ik ben blij met Oleg als nieuwe eigenaar. Hij is vanaf maandag de nieuwe baas. Hij heeft nu 100 procent van de ploeg in handen", vertelt de Deen.

  "Zelf kan ik nog minstens drie jaar aanblijven als teammanager. Tinkoff wordt de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg, met in 2014 Saxo als cosponsor."