• home
 • video
 • pas verschenen

  Mbemba: "Na mijn voetbalcarrière wil ik elektricien worden"

  Mbemba liet dit seizoen al meermaals flitsen van zijn kunnen zien.

  Chancel Mbemba is dit seizoen de grote revelatie in de verdediging van landskampioen Anderlecht. De 19-jarige Mbemba speelde ook afgelopen dinsdag tegen PSG een goeie wedstrijd. Maar ondanks alle lof blijft de Congolese international met twee voeten op de grond.

  "Ik heb het nodig om tegenover grote spelers als Ibrahimovic te staan", zegt Mbemba in Het Laatste Nieuws. "In het leven moet je drie dingen doen: respect tonen, luisteren en hard werken. Als je dat doet, kun je slagen."

  "Als kind droomde ik ervan om voor een club als Anderlecht te spelen, ik ben dan ook heel trots dit shirt te mogen dragen. Ik ga nu bijtekenen tot 2017. Misschien vertrek ik over twee of drie jaar naar een grotere competitie, maar dan wil ik eerst iets betekend hebben voor deze club."

  Mbemba houdt er ook een geheim trainingsprogramma op na. "De concurrentie is groot, ik moet dubbel zo hard werken als anderen. Ik kijk 's avonds rustig naar een film, maar daarna, tussen tien en halfelf trek ik naar buiten. Dan is er niemand meer op straat. Dan spurt ik telkens die helling (in de buurt van zijn appartement) op."

  In zijn beginperiode bij Anderlecht liep Mbemba een zware blessure op aan zijn rug. Uiteindelijk kwam alles goed. Toch heeft Mbemba al een opmerkelijke droom als hij ooit stopt met voetballen.

  "Als mijn voetbalcarrière afgelopen is, wil ik als elektricien aan de slag. Elektricien is mijn job, het is een gave, zoals voetbal. Het is mijn droom om na het voetbal met mijn handen aan de slag te gaan. Of dat hier of in Afrika zal gebeuren, zal God bepalen."