• home
 • video
 • pas verschenen

  Taiwan krijgt een volledig Belgische finale

  Wickmayer (archief) is op dreef in Taiwan.

  Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck hebben zich allebei geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Taiwan. Ze zorgen voor de eerste volledig Belgische finale sinds Brisbane 2010, waar Henin en Clijsters het tegen elkaar opnamen.

  Uitslagen halve finales in Taiwan

  • Wickmayer (2/WTA-59) - Kumkhum (Tha/WTA-114) 6-3, 6-1
    
  • Van Uytvanck (WTA-129) - Pfizenmaier (Dui/WTA-98) 7-6 (7/5), 6-3

  Het prijzengeld in het toernooi In Taiwan (125.000 dollar) lokt weinig topspelers, maar voor Yanina Wickmayer is het een ideale kans om vertrouwen te tanken voor de tenniswinterslaap.

  Wickmayer (WTA-59), het tweede reekshoofd, greep haar kans ook om zich voor de tiende keer voor een WTA-finale te plaatsen. Ze rekende vlot af met de Thaise Luksika Kumkhum (WTA-114). Ze won met 6-3 en 6-1 en had amper 1 uur en 4 minuten nodig om die cijfers op het bord te zetten.

  Alison Van Uytvanck (WTA-129) volgde het voorbeeld van Wickmayer en schakelde de Duitse Dinah Pfizenmaier (WTA-98) uit in de strijd om het tweede ticket voor de finale. Het werd 7-6 (7/5) en 6-3.

  De 19-jarige Van Uytvanck stond tegen Pfizenmaier voor het eerst in een halve finale op een WTA-toernooi, maar van plankenkoorts leek geen sprake toen ze een spannende eerste set in een tiebreak afmaakte. En na 1u46' was haar finaleticket binnen.

  Het is van januari 2010 geleden dat een WTA-toernooi een volledig Belgische finale kreeg. Toen klopte Kim Clijsters Justine Henin (kleine foto, verslag bij Lees ook) met 6-3, 4-6 en 7-6 in Brisbane.