• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoefkens: "Voel me niet te mooi om op de bank te zitten"

  Hoefkens is al een leider in het Lierse-team.

  Vanavond ontmoeten OH Leuven en Lierse elkaar in een belangrijke match onderin. Lierse rekent daarbij op verdediger Carl Hoefkens, pas sinds twee wedstrijden in de basis.

  Op 30 oktober was het eindelijk zo ver: op Lokeren kreeg Hoefkens voor het eerst een plaatsje in de basisploeg. Al die weken ervoor had de ervaren verdediger geduld moeten oefenen op de bank.

  "Toen ik voor Lierse tekende, zei ik dat ik niet meteen een plaats zou opeisen. Ik voelde me niet te goed om voor een stek in de ploeg te knokken", zegt Hoefkens in Gazet van Antwerpen.

  "Ik was niet content dat het zo lang duurde voor ik in de 11 stond, maar ik voelde me zeker niet te mooi om op de bank te zitten. Ik heb op training altijd mijn best gedaan en wilde vooral de ploeg helpen. Of ik nu speelde of op de bank zat."

  Voor OHL staat er na een reeks mindere resultaten meer druk op de ketel dan voor Lierse. Hoefkens: "Wij doen een fantastische zaak als we punten pakken, terwijl Leuven eigenlijk moet winnen."

  In Leuven staat coach Van Geneugden onder druk, maar Hoefkens betuigt meteen zijn respect voor de man. "Van Geneugden is een Belgische coach die we moeten koesteren. Hij bracht OHL naar eerste klasse en legde daarna een mooi parcours af. Net zoals OHL spelers als Ruytinx en Geraerts moet koesteren..."

  "Bij Lierse beschikken we dan weer over meer talent dan veel mensen denken. De ploeg is veel beter dan waar we nu staan. We moeten de ambitie durven te tonen om hoger te mikken in het klassement. Toen ik bij de beloften speelde, zag ik pas hoeveel talent hier rondloopt. Dat wat er vroeger was, is aan het terugkomen."