• home
 • video
 • pas verschenen

  Schweinsteiger voor onbepaalde tijd out

  Schweinsteiger: "Ik hoop dat ik pijnvrij ben na de operatie."

  Na een eerdere operatie in juli moet Bastian Schweinsteiger nu opnieuw onder het mes aan zijn rechterenkel. De Duitse middenvelder is voor onbepaalde tijd onbeschikbaar. "Een operatie is onafwendbaar geworden."

  De 29-jarige middenvelder werd in juli al geopereerd, maar de revalidatie verloopt niet zoals gehoopt, laat Bayern München op zijn website weten. "Er kan geen vooruitgang geboekt worden zonder ingrijpende maatregelen", zegt clubdokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. "Anders raakt de pees ontstoken en is er gevaar op tendinitis."

  "De laatste weken waren zeer pijnlijk", reageert Schweinsteiger zelf. "Ik ben blijven proberen, maar we zijn nu op een punt gekomen dat een operatie niet langer kan uitgesteld worden. Ik hoop dat ik daarna opnieuw zonder pijn kan voetballen."