• home
 • video
 • pas verschenen

  Mpenza is bijna speelgerechtigd bij Aalst

  Emile Mpenza poseert met het shirt van Eendracht Aalst.

  Eendracht Aalst kan bijna op Emile Mpenza rekenen. Er is een doorbraak in het getouwtrek rond de 35-jarige ex-Rode Duivel. De aanvaller tekende ruim een maand geleden bij de tweedeklasser, maar speelde er nog geen minuut.

  De transfer van Emile Mpenza naar Eendracht Aalst werd bemoeilijkt door zijn ex-club Bakoe. De club Azerbeidzjan hield de transfer tegen door een financieel dispuut, maar moet de spits nu wel vrijgeven. De wereldvoetbalbond FIFA heeft zich akkoord verklaard met de overstap van Mpenza naar Eendracht Aalst.

  "Emile voor ons spelen", meldt Aalst. "Bakoe heeft zeven dagen om het akkoord te bevestigen, dus het kan wel zijn dat hij dit weekend nog niet speelgerechtigd is."