• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois gekwalificeerd, De Bruyne valt in

  Courtois is al zeker van de achtste finales in de Champions League.

  Thibaut Courtois heeft zich met Atlético Madrid geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Het versloeg makkelijk Austria Wenen. Dries Mertens zorgde voor de assist van het winnende doelpunt tegen Marseille en Kevin De Bruyne mocht twaalf minuten voor tijd invallen bij Chelsea, dat won van Schalke. Barcelona won de topper van Milan verdiend met 3-1, terwijl Arsenal met het kleinste verschil Dortmund opzij zette.

  Chelsea kwam tegen Schalke in de eerste helft met een gelukje op voorsprong via Eto'o na een blunder van Hildebrandt. In de tweede helft zette Eto'o zijn tweede op het bord na een actie van Willian. De ingevallen De Bruyne zag in de slotfase Demba Ba de 3-0 op het bord zetten.

  Dries Mertens kwam met Napoli vroeg op achterstand tegen Marseille, maar Inler en Higauin zetten in vier minuten orde op zaken met elke een doelpunt. In de tweede helft kwam Marseille opnieuw langszij via Thauvin, maar opnieuw Higauin stelde op aangeven van Dries Mertens de zege veilig.

  Dortmund en Arsenal speelden een matige eerste helft, maar schakelden na rust enkele versnellingen hoger. Arsenal scoorde iets na het uur via Ramsey als eerste. Ondanks een reeks kansen langs beide zijden bleef het 1-0.

  Atlético Madrid, met Thibaut Courtois tussen de palen, had weinig problemen met Austria Wenen. Miranda, Garcia en Filipe zorgden voor de geruststellende 3-0 bij de rust. Diego Costa kon pas in de slotfase zijn doelpuntje meepikken: 4-0. Atletico is al zeker van kwalificatie voor de achtste finales.

  Barcelona moest tegen Milan even zoeken naar een gaatje in de defensie, maar kwam via een strafschop van Messi op voorsprong. Busquets zorgde voor de 2-0. Milan sputterde via een owngoal van Piqué nog even tegen, maar in de tweede helft dicteerde Barcelona de wet. In de slotfase zette Messi de 3-1 op het bord.

  Ajax wou absoluut winnen van Celtic en deed dat ook met het kleinste verschil. Denswill was er in de eerste helft dichtbij met een vrije trap, maar pas in de tweede helft kon Ajax scoren. Schöne rondde een schitterende aanval van de thuisploeg koelbloedig af.