• home
 • video
 • pas verschenen

  Club doet aan psychologische oorlogsvoering tegen ref

  Alexandre Boucaut trekt rood voor Duarte vorig seizoen.

  Zondag trekt Club Brugge naar Luik voor de topper tegen Standard. Club Brugge is niet te spreken over de beslissing om Alexandre Boucaut als scheidsrechter voor de wedstrijd aan te duiden. "We hadden de belofte gekregen dat hij geen match van Club meer ging fluiten", zegt de Club-woordvoerder in een reactie.

  Op zijn website wijdt Club een artikel aan de scheidsrechter. "Met Boucaut selecteerde de scheidsrechterscommissie een scheidsrechter die Club de afgelopen twee jaar zwaar benadeelde", zo staat het te lezen. "Club heeft nare herinneringen aan Boucaut."

  Nadat Michel Preud'homme en sportief manager Arnar Gretarsson eerder al kritiek hadden op de Belgische scheidsrechters, verhoogt Club de druk op de spelleiding nog.

  Club haalt drie wedstrijden uit het recente verleden aan die door Boucaut geleid werden. Het verst terug gaat blauw-zwart naar 6 mei 2012.

  Toen Club Brugge bij Anderlecht op een 0-1-voorsprong stond, kende Boucaut Anderlecht een volgens Club Brugge "zeer discutabele strafschop" toe. "Nadat Bacca ook nog twee keer onterecht was afgevlagd, voelde blauw-zwart zich bedrogen."

  Het artikel licht ook de wedstrijd van 26 december 2012 tegen KV Kortrijk uit. Boucaut keurt de drassige grasmat van Jan Breydel goed, tot groot ongenoegen van Club. "Het brak Club Brugge en bovenal Maxime Lestienne zuur op", zo schrijft de website. "Hij moest met een gescheurde enkelband naar de kant en was lang buiten strijd."

  Ten slotte haalt Club ook nog de voorlaatste wedstrijd in de Play-offs van vorig seizoen aan. Op het veld van Zulte Waregem ging de bal na negen minuten naar de stip en ontving Duarte rood. "Een overtreding buiten de grote rechthoek", zegt Club. "Beslissingen die een zeer grote invloed hadden op het verdere verloop én op het titeldebat."

  Lees het artikel op de Club-website hier.

  "Hadden belofte dat Boucaut geen Club-match ging doen"

  Club-woordvoerder Klaus Van Isacker gaf toelichting bij de opvallende uitval naar Boucaut op de Club-site.

  "De matchen die we aanhaalden, waren eigenlijk de aanleiding tot een gesprek dat we in mei met Paul Allaerts op de bond hadden. We vroegen toen om Boucaut te wraken", zegt Van Isacker.

  "We gingen toen mee in de vraag om dat niet te doen om de ref te beschermen. Maar er werd wel beloofd dat Boucaut geen matchen van Club meer zou leiden. En nu is dat toch het geval. Net bij demeest beladen match van het najaar, met de terugkeer van Preud'homme naar Luik"