• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish hekelt dopingbestrijding in het tennis

  Mark Cavendish (r.) is het niet eens met Agassi en Bartoli.

  Mark Cavendish heeft zijn biografie op de markt gebracht en neemt daarin zoals gebruikelijk geen blad voor de mond. De renner van Omega Pharma-Quick Step heeft het onder meer over de antidopingstrijd en haalt fel uit naar het tennis.

  In zijn biografie "At Speed", die door de Daily Telegraph in stukjes wordt uitgebracht, doet Cavendish zijn zegje. "Het onderscheid tussen wielrennen en andere sporten frustreert me voortdurend. Neem nu het biologisch paspoort (een document waarin de bloedwaarden van een sporter verzameld worden). Vijf jaar nadat de Internationale Wielerunie dat ingevoerd had, besliste de Internationale Tennisfederatie eindelijk hetzelfde te doen."

  "Bovendien werden in 2011 slechts 21 bloedcontroles buiten competitie uitgevoerd in het tennis. In het wielrennen waren er dat 4.613. Dan hoor je Andre Agassi zeggen dat het tennis altijd een voorloper was in de dopingstrijd. Net als Marion Bartoli, die stelt dat er geen doping is in het tennis."

  "Ik wil niet focussen op een sport, maar hoe kan Bartoli daar zeker van zijn? Zeker nu blijkt hoe Lance Armstrong jarenlang dopingcontroles omzeilde."

  "De uitspraken van Agassi en Bartoli voeden de stelling dat doping en wielrennen hand in hand gaan, terwijl de andere sporten dopingvrij zijn."

  "Het onderscheid tussen de sporten werd nog eens duidelijk gemaakt door ex-tennisser Tim Henman. Hij zei dat tennissers dankzij een infuus kunnen recupereren van een vijfsetter. Dat is toegestaan in het tennis, maar absoluut verboden in het wielrennen", doet Cavendish zijn beklag.

  De uitspraken van Cavendish verschijnen daags na de klaagzang van Novak Djokovic. De Serviër heeft geen vertrouwen meer in de dopingcontroleurs door hun "onprofessionele gedrag".