• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini uitgesloten in gelijkspel, Van Buyten gekwalificeerd

  Fellaini kreeg rood in de slotfase na een tweede gele kaart.

  Op de vierde speeldag van de Champions League heeft Marouane Fellaini zijn comeback gemaakt bij Manchester United, dat niet voorbij Sociedad geraakte. In de slotfase kreeg Fellaini een tweede keer geel. Bayern München, met Van Buyten in de basis, ging in de tweede helft voorbij Viktoria Pilsen en is al zeker van kwalificatie voor de achtste finales. Net als Manchester City.

  Groep A

  Real Sociedad - Manchester United 0-0

  Terwijl Marouane Fellaini nog eens een kans kreeg in de basis bij Manchester United bleef Adnan Januzaj met een lichte blessure aan de kant. United dreigde even in de aanvangsfase via Kagawa, maar had het niet makkelijk bij Sociedad. Kort voor de rust was De la Bella nog dicht bij een doelpunt, maar zijn poging ging net naast.

  In het begin van de tweede helft miste Chicharito de uitgelezen kans om United op voorsprong te brengen, maar de Mexicaan trapte van dichtbij hoog over. De ingevallen Van Persie kende een ongelukkige avond. Eerst trof hij de paal na een lage voorzet, daarna zag de Nederlander zijn strafschop (toegekend na een schwalbe van Young) tegen hetzelfde doelhout stranden.

  Het bleef 0-0 en voor Fellaini eindigde de wedstrijd nog in mineur. De Rode Duivel kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart en moest vervroegd naar de kant.

  Groep B

  FC Kopenhagen - Galatasaray 1-0

  Braaten scoorde al na zes minuten het enige doelpunt van de wedstrijd met een ware beauty. De Noor devieerde een lage voorzet achter het steunbeen in doel. Galatasaray ging op zoek naar de gelijkmaker, maar onder meer Drogba kwam niet tot scoren.

  In de andere groepswedstrijd, de topper tussen Juventus en Real Madrid, kwam geen winnaar uit de bus. Het duel eindigde op 2-2: lees hier het verslag.

  Groep D

  Manchester City - CSKA Moskou 5-2

  Voor Manchester City kon de wedstrijd niet beter beginnen. Al na drie minuten maakte Tosic een strafschopfout op Villa. Sergio Aguero zette de penalty met een hard schot in de bovenhoek om: 1-0. City was duidelijk de betere ploeg en zette de bezoekers onder druk. Twintig minuten ver was het opnieuw raak voor Aguero.

  De Argentijn nam de bal aan met de rug naar het doel, draaide zich vrij en schoot de 2-0 in de verste hoek. Op het halfuur al zorgde Negredo voor de geruststellende 3-0.

  In de toegevoegde tijd van de eerste helft maakte Doumbia er na een doorsteekpas van Wernbloom 3-1 van, maar kort na de rust zette Negredo met zijn tweede van de avond de 4-1 op het bord.

  Twintig minuten voor tijd kregen ook de bezoekers een strafschop toegekend. Clichy ging in de fout op Doumbia, die de penalty zelf omzette: 4-2. In de toegevoegde tijd dikte Negredo met zijn derde van de avond nog aan tot 5-2. City mag voor de eerste keer in zijn bestaan naar de tweede ronde van het kampioenenbal.

  Viktoria Pilsen - Bayern München 0-1

  Bayern München, met Daniel Van Buyten in de basis, had het heel wat moeilijker dan tijdens de heenmatch om te scoren tegen Viktoria Pilsen.

  De bezoekers zorgden wel voor dreiging, maar Kozacik stond onder meer pal op een vrije trap van Alaba. Lahm kwam in het begin van de tweede helft dicht bij het openingsdoelpunt, maar zijn schot werd net voor de lijn gekeerd. Ondertussen had Van Buyten naast gekopt op een hoekschop van Ribery.

  Iets over het uur was het dan toch raak voor Bayern, dat meer dan 70 % balbezit had. Mandzukic kopte de voorzet van Lahm van dichtbij binnen: 0-1. Bayern München is dankzij deze overwinning al zeker van de kwalificatie voor de achtste finales.

  Bayern evenaart Barcelona

  Met de winst tegen Viktoria Pilsen boekt Bayern München zijn achtste zege op rij in de Champions League. Daarmee evenaren de Duitsers het record van Barcelona uit 2002-2003.