• home
 • video
 • pas verschenen

  Yanina Wickmayer klimt een plaatsje op de wereldranglijst

  Wickmayer blijft tweede Belgische op de WTA-lijst.

  Dankzij haar halvefinaleplaats in China zet Yanina Wickmayer een klein stapje vooruit op de WTA-ranking. Ze staat nu 59e. Kirsten Flipkens blijft 20e en de hoogstgenoteerde Belgische.

  Yanina Wickmayer bereikte afgelopen week de halve finales op het WTA-toernooi in het Chinese Nanjing. Dat levert haar één plaats winst op op de ranglijst: van 60 naar 59.

  Net als Alison Van Uytvanck, 's werelds nummer 129, is Wickmayer deze week aan de slag op het toernooi in Taipei. Het is haar laatste afspraak in 2013.

  Kirsten Flipkens behoudt de twintigste plaats. Zij zette al enkele weken geleden een punt achter haar seizoen. Ze komt dit jaar nog één keer als leukigheidje in actie tijdens de Kim Clijsters Invitational in het Antwerpse Sportpaleis (11 december).

  Helemaal bovenaan op de ranglijst verandert niets in de top tien. Serena Williams sluit het tennisjaar af met een ruime voorsprong.

  Djokovic kan in Londen de leiding overnemen van Nadal

  Op de ATP-lijst zijn er ook al weinig verschuivingen aan het einde van het seizoen. Rafael Nadal gaat de slotweek, waarin de Masters in Londen op de kalender staan, als nummer 1 in.

  Novak Djokovic, die zijn Masters-titel verdedigt, blijft ondanks zijn toernooizege zondag in Parijs tweede op de ranglijst. De Serviër kan zijn Spaanse concurrent wel nog van de eerste plaats stoten en 2013 als nummer 1 afsluiten.

  Aan Belgische kant blijft David Goffin de beste landgenoot op nummer 110 (+1). Dan volgen Xavier Malisse (131e, -3), Ruben Bemelmans (149e, +1), Steve Darcis (166e, -5), Olivier Rochus (189e, -14) en Niels Desein (200e).