• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Geen schoolreisje naar Parijs"

  Van den Brom en Kouyate op de persconferentie in Parijs.

  Na de heenwedstrijd tegen PSG had Anderlecht-trainer John van den Brom gezegd dat zijn team niets te zoeken heeft in de Champions League. Een dag voor de terugwedstrijd in Parijs hoopt van den Brom vooral dat zijn team lessen heeft getrokken uit de eerste confrontatie. Anderlecht-verdediger Kouyate deelt de mening van zijn coach.

  "Als je drie wedstrijden kansloos verliest, nul goals scoort en je krijgt er tien tegen, dan zegt dat genoeg. Maar dat wil niet zeggen dat we hier op schoolreis naar Parijs zijn gekomen", zegt Van den Brom nu.

  "We zullen ons niet bij voorbaat in de slachtbank laten gooien. Dat past niet bij mij en dat past niet bij de spelers."

  "Hopelijk hebben we dingen geleerd uit de heenwedstrijd en hopelijk kunnen we na de wedstrijd zeggen dat we er alles aan gedaan hebben om een goed resultaat te behalen."

  Op cadeaus van de Parijzenaars rekent Van den Brom in elk geval niet. "Als ik PSG-coach was, zou ik ook geen medelijden hebben met RSCA."

  Het voetbal van Anderlecht is de laatste weken niet erg frivool. Maar nood breekt wet voor Van den Brom, ook tegen PSG. "De laatste matchen hebben we met een meer ervaren team gespeeld. Het oogt meer solide nu. Maar of dat volstaat om een punt te pakken op PSG, zal dinsdag tijdens de wedstrijd moeten blijken."

  Kouyate: "Niet dezelfde fouten maken"

  Anderlecht-verdediger Cheikhou Kouyaté heeft veel respect voor PSG. "Afgelopen weekend speelden ze zonder Ibrahimovic tegen Lorient. Ze wonnen vlot met 4-0. Het is een grote ploeg", zegt Kouyaté.

  "We moeten proberen om een andere wedstrijd te spelen dan twee weken geleden. We mogen niet opnieuw dezelfde fouten maken. We moet proberen plezier te hebben op het veld en te leren."

  "Zo'n wedstrijd als tegen PSG speel je niet elke dag. Het wordt een speciale match. Er zullen dinsdag veel vrienden en familieleden van mij in de tribunes zitten", zegt de Senegalees.