• home
 • video
 • pas verschenen

  Het licht valt minutenlang uit bij "Studio Voetbal" op de NOS

  Kaarsen redden het programma van Van Gelder.

  Een stroomstoring in het Mediapark van Hilversum heeft het beeld om 22.45u op zwart gezet in alle NOS-programma's. Studio Voetbal, de Nederlandse tegenhanger van onze Extra Time, ging echter gewoon door. Medewerkers kwamen kaarsjes op tafel zetten, waardoor de analisten verder hun ei konden leggen.

  Jack van Gelder had gisteravond Co Adriaanse, Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk en Jan Mulder te gast. Toen om 22.45u het licht uitfloepte, reageerde het kwintet niet eens zwaar verrast.

  Er ontstond wel wat gegiechel, maar al snel zette een medewerker van het programma enkele kaarsen op tafel en kon Van Gelder weer overgaan tot de orde van de dag.

  Toen iets na 23u ook de noodaccu's dienst weigerden, was het echter definitief afgelopen met televisie maken. Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 vielen helemaal uit. Pas na een halfuur was er weer stroom en konden de uitzendingen hervat worden.

  "Dit heb ik nog nooit meegegemaakt", zei Van Gelder na zijn uitzending. "Maar ik ben blij dat we konden doorpraten en ook bleven praten."

  Van Gelder: "Het licht gaat direct wel weer aan"

  Twitter reageert meteen op de technische storing: