• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Tevreden met gelijkspel tegen Lokeren"

  "We scoren veel, maar krijgen er ook veel binnen", weet Hazard.

  Lokeren en Zulte Waregem staan er ook dit seizoen weer. "Onze coach wil altijd voor de zege spelen", zegt Thorgan Hazard. "Beide clubs nestelen zich stilaan in de subtop", weet Lokeren-middenvelder Koen Persoons.

  Thorgan Hazard zal op Daknam weer een belangrijke rol hebben bij de bezoekers. "Druk en verantwoordelijkheid zijn onderdelen van het voetbal", zegt de jonge middenvelder.

  "Lokeren brengt samen met Standard het beste voetbal van het moment", is Hazard toch op zijn hoede in Het Laatste Nieuws. "Ik zou tevreden zijn met een gelijkspel. Maar ik ken onze coach: hij wil altijd voor de zege spelen."

  Zulte Waregem heeft dit seizoen al heel wat spectaculaire matchen gespeeld. Denk maar aan de zeges tegen Anderlecht (4-3) en OHL (4-2) en de 5-2-nederlaag tegen Genk (zie "Lees ook").

  "We maken er veel en krijgen er veel binnen", beseft Hazard. "Maar ik heb de trainer nog niet horen klagen over die vele tegengoals."

  Hazard geldt bijna wekelijks als uitblinker op de Belgische velden. "De Gouden Schoen? Dat zou een mooie beloning zijn. Maar er zijn nog kandidaten. Voorlopig focus ik mij enkel op het halen van Play-off I met Zulte Waregem."

  Persoons: "Beide clubs zijn nu subtoppers"

  Koen Persoons beseft dat de match tussen Lokeren en Zulte Waregem stilaan als een topper gezien mag worden. "Dat is logisch na onze prestaties van de voorbije drie jaar", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Beide clubs zijn zich definitief in de subtop aan het nestelen. Doordat we meer en meer in de media aan bod komen, merken we ook dat we goed bezig zijn."

  "Ik ben wel onder de indruk van Zulte Waregem. Niemand had ze weer bovenin verwacht nadat ze vorig jaar net de titel gemist hadden. Maar ze doen het toch gewoon weer."

  "Ook wij bevestigen al het goede. De ploeg is enorm gegroeid. De nieuwkomers zorgen ervoor dat de puzzel past. Vanaken speelt alsof hij al jaren in eerste rondloopt. Remacle is dodelijk in combinatie met Harbaoui. En Odoi voegt nog wat extra kwaliteit toe aan onze verdediging."