• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Wil graag het WK rijden"

  Cavendish werd wereldkampioen in 2011.

  Terwijl heel wat sprinters afhaken voor het WK wil Mark Cavendish dolgraag naar Firenze. Cavendish heeft een band met de zware omloop in Italië. En hij wil er vooral iets terugdoen voor z'n ploegmaats die hem in Kopenhagen aan de wereldtitel hielpen.

  In 2011 snelde Cavendish naar de wereldtitel in Kopenhagen. Zijn Britse ploegmakkers zoals Chris Froome fietsten toen de hele dag op kop van het peloton. Cavendish wil nu iets voor hen terugdoen.

  "Ik hoop dat ik de selectie van acht renners haal. Ik vind het schitterend om voor mijn land te fietsen", zegt hij in de kranten.

  "Uiteraard kan ik niet winnen, maar ik wil voor het team werken zoals ik dat ook vorig jaar gedaan heb." In Valkenburg nam Cavendish vorig jaar de eerste wedstrijdhelft voor z'n rekening, om zo de vroege vlucht niet te veel ruimte te geven.

  "Ik ben veel verschuldigd aan de jongens die dit jaar een kans maken. Ik zou Chris Froome graag terugbetalen voor de 230 kilometer die hij aan kop heeft gereden op het WK in Kopenhagen."

  Cavendish heeft ook een band met de omloop in Toscane. Hij heeft er een buitenverblijf. "Ik ken echt elke centimeter. De ploegentijdrit vindt plaats in mijn achtertuin en de grote lus van de wegrit passeert letterlijk op honderd meter van mijn deur."