• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Willen weer stap naar het WK zetten"

  Vertonghen trainde gisteren voluit in Glasgow.

  Om 21u spelen de Rode Duivels hun achtste WK-kwalificatieduel tegen Schotland. Jan Vertonghen weet dat "het resultaat in Glasgow superbelangrijk is". "En zelf zal ik doorbijten."

  Jan Vertonghen was een van de zorgenkindjes bij de Rode Duivels in de voorbereiding. Maar, in tegenstelling tot Hazard, kan hij wellicht wel zijn plaats in het elftal innemen.

  "Woensdag op training sloeg ik mijn enkel weer om, maar omdat ik tape aanhad, viel het mee. Ik zal sowieso proberen en doorbijten. Hopelijk kan ik van waarde zijn", zegt de vaste linksachter van bondscoach Marc Wilmots.

  "Onze fans denken misschien dat Schotland slechts een "hobbel" op weg naar het WK is, maar het is toch een flinke berg. Het wordt lastig als je hun vorige matchen bekijkt. Hun voetbal zag er goed uit tegen Kroatië en Engeland."

  "De Schotten hebben als kracht dat ze als team spelen en boven zichzelf kunnen uitstijgen. Die meerwaarde ontwikkelen wij nu ook. Hun fans zijn ook vurig, maar wij zijn gelukkig ook al gewend om onder druk te voetballen."

  Als België wint, komt het WK weer dichterbij. "Het resultaat wordt superbelangrijk en dat beseft iedereen wel", zegt Jan Vertonghen bij Sporza.

  "We weten dat we nog niet in Brazilië zijn, we staan ook nog voor een uitmatch bij concurrent Kroatië. Maar als we voorbij de Schotten raken, zijn we wel weer een groot eind verder."